Prajitura rasturnata cu prune si afine

Postat de gatiticuspor in Prajituri
26 Aug 2012 | 5924 vizualizari
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Cum ieri a fost mai racoare si am putut sta langa cuptor,si cum de asemenea mama soacra urma sa vina in vizita, m-am gandit sa fac ceva dulce. Aveam de gand sa fac aceasta prajitura de ceva timp asa ca mi-am trimis sotul la cumparaturi dupa ingrediente (ca sa participe si el cu ceva) si am trecut la treaba.

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 50 g unt pentru caramelizat
  • 50 g zahar brun
  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 175 ml lapte dulce
  • 4-6 prune
  • 125 g afine

Mod de preparare

   Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.

   Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.

   Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa.

   Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare.

   Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.

   Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.

   Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.

   Puneti  la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.

   Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita.

   POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune si afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Prajitura "Alba-ca-zapada"

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura "Alba-ca-zapada"

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pentru 3 foi: Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2012, 18:11
E vremea prunelor si afinelor,mi-e dor si mie de asa o combinatie
la 26.08.2012, 18:12
la 26.08.2012, 18:16
=P~
la 26.08.2012, 18:18
la 26.08.2012, 18:30
Multumesc!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking