Ingrediente
- Aluat:
- 200g faina
- 120ml ulei
- 30 ml lapte
- o lingura zahar
- aproape o lingurita de sare
- Umplutura:
- 100g zahar
- 2 linguri faina
- o lingurita scortisoara macinata
- 700 g prune
- Topping:
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 100 g unt
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat. Se amesteca si ingredientele pentru topping si se formeaza cu mana firimituri de aluat care se pun deasupra prunelor. Tava se introduce in cuptorul incins, la foc mic la inceput, apoi mediu, pana se rumeneste usor deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plum pie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|