Placinta cu pui si ciuperci

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2010 | 43132 vizualizari
Placinta cu pui si ciuperci

Cand am venit din SUA, unde am lucrat intr-un restaurant, a primit cadou de la o bucatareasa draga mie o carte imensa de retete. Placinta asta mi-a atras atentia de muuult, dar am asteptat sa o ocazie speciala sa o incerc :)

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 225g faina
  • 1/4 lgt sare
  • 115g unt, bucatele
  • 75g margarina, bucatele
  • 4-8 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 65g ciuperci champignon proaspete
  • 50g unt
  • 15g faina
  • 250ml supa de pui
  • 50ml lapte sau smantana
  • sare si piper
  • 1 ceapa taiata julien
  • 2 morcovi taiati julien
  • 450g carne de pui calita, taiata cubulete
  • 50g mazare
  • + 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru uns crusta

Mod de preparare

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min.

25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant. Se adauga dupa cateva minute si supa de pui si se lasa focul mic pana cand incepe sa fiarba. Dupa 2-3 minute de fiert se adauga laptele/smantana, sarea si piperul si se ia de pe foc.

Celelalte 25g unt se topesc in tigaie, apoi se caleste ceapa cu morcovul. Se pun si ciupercile taiate felii si se mai lasa inca 10min dupa care se adauga puiul si mazarea.

Compozitia de ciuperci cu pui se toarna peste sosul alb si se amesteca bine (se verifica de condimente).

Intr-o tava dreptunghiulara relativ mica se toarna compozitia si se acopera cu o "paturice" de aluat de 3mm grosime. Marginile paturicii trebuie sa fie putin peste tava, pentru a decora. Taiati/intepati in cateva locuri aluatul pentru a lasa aerul sa iasa, apoi ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coace pana cand aluatul e auriu, cca 30min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Postat de oanapl

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat,...

Citeste continuarea

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 20:46
moaammaaaa ce bune arata!
la 08.02.2010, 21:44
Ahh ! cand o vad asa rumeoara...imi lasa gura apa !buna idee;
la 08.02.2010, 22:39
Mmmm! ce bine arata! cred ca este delicioasa, foarte buna de luat la pachet
la 08.02.2010, 23:06
este puiu e prieten bun cu mazarea si ciupercile
la 09.02.2010, 13:30
imi place mult.......

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking