Ingrediente
- Pentru crusta:
- 225g faina
- 1/4 lgt sare
- 115g unt, bucatele
- 75g margarina, bucatele
- 4-8 lg apa rece
- Pentru umplutura:
- 65g ciuperci champignon proaspete
- 50g unt
- 15g faina
- 250ml supa de pui
- 50ml lapte sau smantana
- sare si piper
- 1 ceapa taiata julien
- 2 morcovi taiati julien
- 450g carne de pui calita, taiata cubulete
- 50g mazare
- + 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru uns crusta
Mod de preparare
Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min.
25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant. Se adauga dupa cateva minute si supa de pui si se lasa focul mic pana cand incepe sa fiarba. Dupa 2-3 minute de fiert se adauga laptele/smantana, sarea si piperul si se ia de pe foc.
Celelalte 25g unt se topesc in tigaie, apoi se caleste ceapa cu morcovul. Se pun si ciupercile taiate felii si se mai lasa inca 10min dupa care se adauga puiul si mazarea.
Compozitia de ciuperci cu pui se toarna peste sosul alb si se amesteca bine (se verifica de condimente).
Intr-o tava dreptunghiulara relativ mica se toarna compozitia si se acopera cu o "paturice" de aluat de 3mm grosime. Marginile paturicii trebuie sa fie putin peste tava, pentru a decora. Taiati/intepati in cateva locuri aluatul pentru a lasa aerul sa iasa, apoi ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se coace pana cand aluatul e auriu, cca 30min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|