Ingrediente
- 1 cutie paste proaspete svabesti de la Lidl
- 1 morcov
- 2 fire ceapa verde
- 1 fir de usturoi verde
- 2-3 linguri ulei de masline
- 200 gr ciuperci champinion
- 1 ardei gras sau 1 mana de ardei taiati fidelute congelati
- 4 pulpe superioare de pui dezosate
- sare si piper dupa gust
- 100 gr ementaler
- 200 ml smantana pt gatit
- verdeata pt decor
- 1 lingurita unt pt uns tava
Mod de preparare
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se pun intr-un vas termorezistent uns cu 1 lingurita unt.
Ceapa verde si usturoiul se taie in rondele subtiri si se calesc in putin ulei de masline. Carnea se toaca, se adauga in tigaie peste ceapa si usturoi, se lasa la foc iute, se amesteca mereu sa se desfaca carnea si sa se caleasca pana scade zeama lasata. Se adauga legumele morcovul taiat rondele subtiri, ciupercile taiate feliute si ardei gras taiat fidelute(eu am avut la congelator). Se lasa sa se caleasca toate ingredientele, sa scada toata zeama lasata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Separat, ementalerul ras se amesteca cu smantana pt gatit si se adauga la compozitia fierbinte. Se amesteca si se pune peste paste. Se amesteca usor cu pastele si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se servesc calde cu verdeata deasupra. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste svabesti cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|