Paste svabesti cu legume si carne de pui

Postat de simona72 in Paste
1 Mai 2014 | 7547 vizualizari
Paste svabesti cu legume si carne de pui

Pastele svabesti sau spatzle cum mai sunt cunoscute, sunt paste obtinute din oua proaspete, in amestec cu gris sau faina, integral sau partial. Aluatul gros este lasat sa cada direct in apa in fiebere sau in vaporii de apa. Aceste paste cu ou pot fi lungi sau scurte, groase sau subtiri, forma lor este neregulata...

Ingrediente

  • 1 cutie paste proaspete svabesti de la Lidl
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 gr ciuperci champinion
  • 1 ardei gras sau 1 mana de ardei taiati fidelute congelati
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr ementaler
  • 200 ml smantana pt gatit
  • verdeata pt decor
  • 1 lingurita unt pt uns tava

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se pun intr-un vas termorezistent uns cu 1 lingurita unt. 

Ceapa verde si usturoiul se taie in rondele subtiri si se calesc in putin ulei de masline. Carnea se toaca, se adauga in tigaie peste ceapa si usturoi, se lasa la foc iute, se amesteca mereu sa se desfaca carnea si sa se caleasca pana scade zeama lasata. Se adauga legumele morcovul taiat rondele subtiri, ciupercile taiate feliute si ardei gras taiat fidelute(eu am avut la congelator). Se lasa sa se caleasca toate ingredientele, sa scada toata zeama lasata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Separat, ementalerul ras se amesteca cu smantana pt gatit si se adauga la compozitia fierbinte. Se amesteca si se pune peste paste. Se amesteca usor cu pastele si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se servesc calde cu verdeata deasupra. Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste svabesti cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de gurita_ta2005

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...

Citeste continuarea

Salata de paste cu maioneza

Postat de timea

Salata de paste cu maioneza

Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj, adica le fierbem in apa clocotita cu sare timp de 6-8 minute. Scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Turnam intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 14:49
cu legume, daaaa!
la 01.05.2014, 14:50
cu späetzle le-ai facut?
la 01.05.2014, 14:55
E sezonul pastelor,bag de seama.. eu doar ma uit la ele..
la 01.05.2014, 14:56
spatzle imi plac la nebunie dar cu ingrediente ales ede mine )
la 01.05.2014, 15:00
Cori, pe cutie scria paste svabesti, alta data cand am mai luat scria spatzle...am cautat pe net sa vad care-i diferenta...iar dupa ce le-am preparat am constatat ca este acelasi lucru, doar ca unele erau mai groase si altele mai subtiri...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking