Ingrediente
- PT ALUAT:
- 1 kg de faina
- 5 oua
- 350 ml lapte caldut
- 2 pliculete drojdie uscata
- 200 gr zahar
- coaja de lamaie
- 1 praf de sare
- 100 gr unt(margarina)
- PT UMPLUTURA:
- 800 gr ricotta(sau branza de vaci)
- 200 gr ciocolata cu lapte taiata bucatele(sau 200 gr picaturi de ciocolata)
- 3 oua
- cateva linguri de zahar(dupa gust)
- 1 ou pt uns
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea.
Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.
Cand am terminat untul si am terminat de framantat,acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.
Intre timp pregatim umplutura:
amestecam ricotta cu zaharul si ouale pana devine cremoasa(cel mai bine faceti cu mixerul),dupa care cu o lingura incorporam bucatelele de ciocolata.
Cand aluatul a crescut luam din el si intindem foi pe care punem umplutura,apoi rulam.Putem impletii sau le putem pune in tava una langa alta sau putem face o placinta clasica...Asta la aprecierea fiecaruia.
Acoperim cu un prosop tava si mai lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|