Placinta cu somon

Postat de Oana in Somon
1 Mai 2009 | 11361 vizualizari
Placinta cu somon

Ii pusesem gand rau de mult timp si azi m-am hotarat! Somonul este preferatul nostru, eu cel putin as manca numai peste! Aveam tot ce trebuie, am deschis calculatorul si m-am uitat repede peste reteta. O aveam salvata la favorite, este de pe un blog culinar din Estonia. Este o specialitate ruseasca, se numeste kulebyaka. Rezultatul final este de vis, combinatie de orez cu somon, senzational!

Ingrediente

  • 1 kg de somon proaspat
  • o ceasca de orez
  • 12 ousoare de prepelita
  • o legatura mare cu marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cateva feliute subtiri de unt
  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate cu ulei de masline
  • o lingurita si jumatate cu sare
  • 400 g faina
  • 0 lingurita si jumatate cu drojdie granulata

Mod de preparare

Pentru aluat, eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc!

Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de paine, preparati un aluat cu aceste ingrediente si lasati-l la dospit cam jumatate de ora, intr-un loc cald (eventual pe calorifer).

Pentru inceput incingem cuptorul, sa fie pregatit.

Punem o oala cu apa si sare la fiert, apoi lasam orezul sa fiarba, iar cand e gata il strecuram si il pastram la cald, intr-un bol. Fierbem ouale de prepelita 2-3 minute, apoi le lasam in apa rece, dupa care le curatam de coaja. Somonul se curata de oase si de piele si se taie fasii subtiri, iar mararul se toaca marunt.

Cand aluatul este gata dospit, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului modelam doua foi egale, cam 30/30.

In tava de la cuptor punem hartie pentru copt, asezam prima foaie de aluat, si apoi, in ordinea numerelor de pe tricou :) asezam  jumatate din orezul fiert, putina sare si piper, jumatate din mararul tocat, jumatate din somon, feliutele de unt, ouale de prepelita, restul de orez, mararul si terminam cu somonul ramas. Turnam zeama de lamaie, iar putina sare si piper si asezam cealalta foaie de aluat. Lipim cele doua foi, ne ajutam si de o furculita, sa nu se desfaca. Ungem placinta cu un ou batut si o intepam din loc in loc cu un cutit ascutit, ca sa poata iesi aburii fierbinti si sa nu se umfle. Eu am decorat-o si cu trei pestisori din aluat :).

O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, cam jumatate de ora.

Noi am mancat-o fierbinte, nu mai aveam rabdare si topaiam pe langa cuptor :) , dar e mult, mult mai buna rece!

Trebuie s-o incercati si voi! Neaparat! E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu somon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

Postat de simona72

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul...

Citeste continuarea

Placinta cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka

Postat de ctlina

Placinta  cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka

Fierbeti  4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită. Le punem in apa rece, le curatam si rezervam.  Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2009, 22:40
Cred ca s-a dat liber la pescuitul de somon pe Dimbovita, ca prea pune toata lumea cu somon de citeva zile
Sau o fi ieftin in Romania, ca pe aici pe la mine, intr-una din "tarile" lui e al naibii de scump
la 01.05.2009, 23:30

Cristi, e vreo 40 ron, aproximativ 10 euroi
la 03.05.2009, 12:31
Ai dreptate, Oana, kulebyaka este o specialitate ruseasca.Reteta mi-a trezit amintiri, o preparam des in perioada in care predam rusa la liceu, dar dupa revolutie, cand rusa a cazut in disgratie, am lasat deoparte reteta si nu am mai preparat-o.Acum, in mod deosebit, ma axez pe salate cu somon, somon la gratar sau somon marinat.Chiar daca este scump, merita pentru ca este gustos.
la 03.05.2009, 19:30
Si eu as manca peste in fiecare zi,dar urasc sa fac mancare din care sa mananc singura.
la 04.05.2009, 01:21
Miha, pai poti sa faci jumatate de cantitate, dar te asigur ca te lingi pe degete la placinta asta!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking