Placinta cu spanac si oua de prepelita

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2013 | 5374 vizualizari
Placinta cu spanac si oua de prepelita

sa s-a facut ca intr-o saptamana puiul meu mi-a cerut insistent - chiar in fiecare zi - sa-i dau sa manance cozonac. Dar de unde cozonac?? Ca n-aveam nici macar o urma prin casa :D Intr-un final am cedat (nu e treaba usoara cu cozonacul asta) si am zis sa-i fac eu lui un cozonacel, asa de pofta :) M-am pus si am framanat aluatul - daca vreti reteta o puteti lua de aici - doar ca am cam omis zaharul :)) Mai face omul si greseli, nu? :D Nu-i nimic, mi-am zis, ca doar compensam la umplutura. Zis si facut! Am indulcit umplutura cu o portie zdravana de caramel :) Dar...aluatul a fost prea mult pentru 'cozonacelul' meu asa ca m-am tot gandit eu ce sa fac cu aluatul ramas. Si am gasit o solutie salvatoare, mereu e asa cand am spanac si branzeturi in frigider. Si pe langa aceastea, mai aveam si niste oua de prepelita frumusele foc, numai bune de pus in placinta asta. Si acum va prezint ce a iesit.

Ingrediente

  • 300 gr aluat de cozonac - fara zahar
  • 14 oua prepelita
  • 300 gr spanac
  • 100 gr branza de vaca
  • 14 oua prepelita
  • 14 cuburi de telemea/cas
  • sare
  • piper
  • marar/patrunjel

Mod de preparare

Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu. 
Spanacul - cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie oparit 5 minute in apa cu sare, dar asta dupa ce l-ati spalat bine in 3 ape. Se lasa la scurs, apoi se taie marunt.
Bun...amestecam spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel si marar tocate, apoi punem sare si piper dupa gust.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Ungem aluatul cu spanacul, apoi luam 7 oua de prepelita si le punem in linie (pe lungimea aluatului), procedam la fel si cu telemeaua lasand putin spatiul intre randul de oua si cel de telemea. Urmeaza un nou rand de oua si apoi terminam cu unul de telemea. Rulam cu grija, cat mai strans posibil. Punem placinta intr-o tava mare de cozonac si o ungem cu galbenus de ou.  Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava cu placinta. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem pentru 25-30 de minute, pana placinta noastra e bine rumenita.

Lasam la racit, apoi portionam dupa preferinta. Stiti ce incantat a fost strumful meu? Cel mai mult l-au fermecat ouale de prepelita, si facea el ce facea ca le fura de la fiecare din farfurie :)))
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 23:47
arata foarte frumos , ca toate preparatele tale . De vrut nu vreau )
la 22.02.2013, 23:56
la 22.02.2013, 23:58
Arata foarte bine!
la 23.02.2013, 00:05
cum arata
la 23.02.2013, 00:24
imi place tare cum arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking