Placinta cu varza - Dukan

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2014 | 6791 vizualizari
Placinta cu varza - Dukan

Se poate consuma incepand din croaziera, in zilele PL.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -1 varza (1 kg)
  • -sare, piper,
  • -putina apa
  • -1 lingurita ulei de masline
  • Foi de placinta:
  • -2 oua
  • -1 albus de ou
  • -1 cutie activia 0
  • -sare
  • -2 linguri tarate de grau
  • -4 linguri tarate de ovaz
  • -1 pliculet drojdie uscata

Mod de preparare

Varza se taie ca si pentru salata, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie. Se pune apoi vazul pe foc, se adauga putina apa, cam 150 ml, sare daca mai e nevoie si uleiul de masline. Se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie putin varza, apoi se ia capacul si se mai lasa sa fiarba pana se evapora apa. Se amesteca cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se prinda, se adauga piper (mult piper ca e mai buna asa :))

Pentru aluatul de placinta, se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga apoi galbenusurile si iaurtul, se mixeaza, dupa care se lasa mixerul si se adauga taratele de grau si ovaz. Jumatate din compozitie se toarna intr-un vas termorezistent, pe care in prealabil l-am uns cu un servetel cu foarte putin ulei de masline. Se coace blatul timp de 10 minute, dupa care se scoate tava, se pune varza si restul de compozitie si se coace placinta aproximativ 30 minute.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia.  Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv gogosele cu ton si masline

Postat de simona72

Aperitiv gogosele cu ton si masline

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde. Separat, se face un aluat....

Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2014, 07:45
la 27.06.2014, 07:55
la 27.06.2014, 08:24
Cu ce placinta buna ne intampini de la prima ora!
la 27.06.2014, 08:24
buna placinta
la 27.06.2014, 08:46
si asta am notat-o

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking