Placinta de sub tarta

Postat de epurasha2bb in Prajituri
18 Apr 2010 | 4123 vizualizari
Placinta de sub tarta

i-am zis asa fiidca desi pare o tarta cu fructe obisnuita sub aspectul asta sta la baza o placinta cu mere cu blat de biscuiti si nuca.O nebunie!

Ingrediente

  • 1 canuta de mere rase,
  • 1 cana faina,
  • miezul de la 4 nuci,
  • 5 biscuiti cu vanilie pisati,
  • 80 g unt,
  • 4 linguri rase de zahar.
  • 1 kiwi,
  • cateva cirese,
  • 1 ou,
  • 1 pliculet gelatina

Mod de preparare

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6 bile din aluat si apoi le modelam prin presare pe formele de minitarte.Le bagam putin asa simple la cuptorul incins.Apoi le scoatem si adaugam merele rase si calite in mijloc.Apoi lasam la cuptor pana se rumenesc putin.Le scoatem iar si adaugam o crema spumoasa facuta asa: pliculetul de gelatina se amesteca cu zeama de la merele rase si cu albusul batut spuma.Peste aceasta presaram din loc in loc cateva bucatele de kiwi si cirese.Apoi bagam iar la cuptor pentru putin timp sa se coaca si deasupra.Gata! le puteti servi simple, cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura deasupra.Important e sa impartiti cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de sub tarta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...

Citeste continuarea

Rulada raw vegana

Postat de andaoana

Rulada raw vegana

Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore . In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2010, 17:24
Suuper arata!!
la 18.04.2010, 17:26
multumesc Oana!
la 18.04.2010, 17:32
o bunatate cu siguranta
la 18.04.2010, 18:18
ce de bunatati
la 18.04.2010, 19:20
arata grozav

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking