Ingrediente
- 1 pachet foi placinta
- 1 kg branza dulce si sarata
- 500 g smantana
- 10 oua
- zahar vanilat
- 2 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- esenta de rom
- 100 g unt
Mod de preparare
Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti.
Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins amestecul de branza. Am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in tava ( usor strans la capete ). Dupa ce le-am obtinut pe toate 4, le-am intepat cu furculita, apoi am turnat amestecul format din ouale batute, smantana, si zahar vanilat, astefl incat sa se acopere rulourile. Am introdus la cuptor, la foc mediu si cand se rumeneste se scoate din cuptor.
O placinta minunata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|