Placinta frageda cu pere si mere

Postat de RuxyRux in Prajituri
31 Oct 2012 | 8179 vizualizari
Placinta frageda cu pere si mere

Un deliciu irezistibil de toamna, o placinta atat de frageda, de aromata si parfumata!

Ingrediente

  • 12 pere ( pot fi combinate doua sau mai multe soiuri)
  • 10 mere( eu am pus ionatane)
  • 350 gr faina
  • 230 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • 150 gr zahar brun
  • 1 ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • o bucatica de unt pentru uns tava
  • coaja de la o portocala
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
  • tava cu inel ( 38/27 cm)

Mod de preparare

Preparam aluatul fraged, amestecand untul moale cu faina, ouale, zaharul pudra( cele 150 gr), vanilia, coaja rasa de portocala.

Framantam pana obtinem aluatul.

Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece pana ne ocupam de mere si pere.

Eu folosesc si coaja fructelor( asa ne bucuram de toate vitaminele), asa ca le rad cu totul pe razatoarea mare.

Radem perele apoi le punem intr-o strecuratoare la scurs. ( lasa mult sirop)

Radem si merele si le lasam putin sa lase zeama, apoi o strecuram.

Amestecam merele si perele scurse impreuna cu zaharul ( 150 gr)

Aluatul scos de la rece il impartim in doua parti.

Intindem prima foaie( recomand sa faceti asta pe o hartie pergament daca puteti ca apoi sa reusiti sa o desprindeti usor si sa o asezati in tava unsa cu unt.

Eu am avut o tava cu inel metalic, dar daca nu aveti,  puteti face placinta intr-o tava dreptunghiulara obisnuita chiar daca e mai mica.

Am pus merele si perele pe foaia intinsa, am pudrat toata suprafata cu scortisoara si apoi am intins a doua foaie direct pe pergament apoi am intors foaia deasupra merelor si am desprins-o usor, lasand sa se aseze uniform. Se inteapa foaia cu o furculita din loc in loc. Am incins cuptorul la 180 de grade si am copt placinta aproape o ora( in jur de 55 de minute). O tineti pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa la racit si se ajuta usor cu un cutit de jur imprejur sa se desprinda. 

O pudrati cu zahar pudra cand se raceste, si o serviti cu placere, e delicioasa!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Deliciu

Postat de caroline

Desert prajitura Deliciu

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...

Citeste continuarea

Ecler

Postat de Mokuska

Ecler

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece.  Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 21:30
Mai ai?Nu de alta dar as savura o bucatica
la 31.10.2012, 21:33
NU MA UITA NICI PE MINE... Tare as mai gusta ce ne prezinti tu aici...
la 31.10.2012, 21:35
yammy!
la 31.10.2012, 21:35
mere, pere in panere...foarte buna prajitura
la 31.10.2012, 21:38
Tu mereu vii cu ceva bun!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking