Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Postat de mirela0911 in Dulciuri
28 Oct 2016 | 3820 vizualizari
Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Tot am vazut placinte impletite cu diverse umpluturi si am zis sa incerc si eu, insa varianta de Halloween. Nu stiu cat de infricosatoare a iesit, dar la gust e grozav de buna!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • cca 200-250 ml lapte

Umplutura:

  • 6-8 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lg gris

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa se activeze drojdia. In restul de lapte se pune untul sa se topeasca si zaharul. Cand s-a activat drojdia, se toarna laptele putin cate putin si se amesteca cu o lingura. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se poate adauga faina sau lapte in functie de cum cere aluatul. Se lasa cca jumatate de ora sa dospeasca.

Umplutura: Se curata merele si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit cu zahar dupa gust. La final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul in forma drepnghiulara, la unul din capete fiind un pic mai tuguiat aluatul iar la capatul opus putin mai lat. Se pune umplutura pe mijloc, se presara deasupra grisul iar pe fiecare margine se taie aluatul in fasii (vezi poza) iar la capete se lasa netaiat. Se aduna aluatul la varf dand forma unui cap de monstru, iar restul fasiilor se impletesc.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Stafidele se lipesc de aluat sub forma de ochi, gura si la coada. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o frumoasa culoare aurie. Se poae pudra cu zahar.

Pofa buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu bezea GODINA

Postat de Zamfira

Desert cu bezea GODINA

Coşuleţele din bezea  Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul. Tapetăm o tavă cu...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de medioto59

Cozonac fara framantare

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2016, 07:15
Monstrul asta imi place si mie!
la 28.10.2016, 07:54
la 28.10.2016, 08:28
Mulțumesc, Costel!
la 28.10.2016, 08:28
Rahela
la 28.10.2016, 08:30
Monstrul ăsta e bun rău de mâncat.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking