Ingrediente
- 300 g cas
- 200 g urda
- 4 oua
- 2 linguri cu vf de faina
- 4 linguri cu vf de smantana
- 2 lingurite chimen
- 1 lingurita susan
- sare
Mod de preparare
Casul si urda se framanta bine si se sareaza dupa gust ( eu framant casul si urda (din luna mai ) pe care le sarez binisor si fac mici ,,placintele" , pun la pungute si cu ele la congelatorul de branzeturi , ptr toata vara ; din aceleasi ingrediente pun si ptr iarna , din productia din luna octombrie ) , se adauga ouale , smantana , faina si 1 lingurita de chimen , toate se amesteca bine , pana se intrepatrund gusturile ...mmmmmm , deja se simte mirosul de bun , bun , bun . Se unge cu unt o tava micuta , se tapeteaza cu gris ,se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptorul preincalzit ptr 50 de minunte , la 175 g ; pe suprafata placintei se presara susanul si restul de chimen . Cand a capatat o culoare aproape bruna , si toata bucataria este inundata de mirosul chimenului , placintica-i gata . Eu am facut si cu cantitati duble intr-o tava mai mare pe care-am dus-o de sambata mortilor la cimitir ( considerand-o o imitatie de pasca , ultima care s-a facut in acest an , de Rusalii -ultima poza)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|