Placinta Suprema

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
5 Iul 2013 | 9552 vizualizari
Placinta Suprema

Am avut Tarta Suprema, de ce nu si placinta? :)) M-a inspirat reteta Bucatarasului nostru Suprem. Am mai facut eu placinte cu spanac, dar ca asta, niciodata. Daca nu ma credeti, intrebati Bucatarasul! :)) Va provoc sa o probati :P

Ingrediente

  • 2 foi de placinta
  • 1 kg spanac
  • 5 fire de ceapa verde
  • 200 g branza telemea
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.

Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si albusul de la al doilea. Se amesteca bine si se condimenteaza cu piper macinat si sare, dupa gust.

Se aseaza o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt, peste ea se intinde umplutura. Cealalta foaie de placinta se taie fasii si se formeaza un grilaj deasupra.

Se unge cu galbenusul ramas si se presara cu susan, apoi se coace 35-40 de minute la foc potrivit.

Se taie mai bine rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Suprema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ceapa

Postat de timea

Tarta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...

Citeste continuarea

Hamburger vegetarian de linte si quinoa

Postat de RuxyRux

Hamburger vegetarian de linte si quinoa

Se toaca toate verdeturile, eu am facut-o din cutit , dar se pot pune si la blender. Lintea se spala si se fierbe 20 de minute apoi se scurge bine de apa. Se lasa la racit. Condimentele se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 21:42
hai ca portia din farfurie o las celorlalti, eu iau tava ca sa o si spal )
la 05.07.2013, 21:43
Pai nu intrebam,mai bine sa gustam,ca asa pe intrebate nu-i ok )))))
la 05.07.2013, 21:43
) ce fata de treaba esti tu, imi speli si tava!
la 05.07.2013, 21:44
desigur
la 05.07.2013, 21:44
Ce harnica esti,Laurici!Pentru o portie mai mare ) Corina, placinta e....perfecta!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking