Ingrediente
- un pachet foi de placinta (probabil ca ei aveau un brutar cu mustati care intindea foi transparente :)
- Pentru umplutura:
- 500-600 g telemea de vaca (eu am avut de la tara, foarte grasa)
- o mana de frunze de patrunjel
- 1 lingurita seminte de chimen (optional)
- 2-3 linguri smantana sau iaurt
- 1 ou
- Pentru umezit foile:
- 1 cana de lapte
- 2 linguri de unt sau 5-6 linguri de ulei
- 2 oua
Mod de preparare
Foarte simplu:
1. In primul rand, porniti cuptorul.
2. Amestecati branza cu oul, smantana, chimenul si patrunjelul.
3. Amestecati laptele cu ouale si untul topit sa uleiul.
4. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie fie de 6 foi.
5. Puneti compozitia de branza.
6. Adaugati restul de foi, ungandu-le pe fiecare cu compozitia lichida. La sfarsit peste ultima foaie turnati restul de lichid.
7. Lasati la copt pana ce devine rumena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|