Placinta-melc cu mere

Postat de diana_k in Prajituri
4 Mar 2013 | 4831 vizualizari
Placinta-melc cu mere

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 500g faina,
  • 80g zahar,
  • 1 cub drojdie proaspata,
  • 250ml lapte caldut,
  • 70g unt,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 praf de sare
  • pentru umplut:
  • 3 mere mari,
  • scortisoara,
  • 2 linguri zahar
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana apa,
  • 1/2 cana zahar, zahar vanilat

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina si se lasa 10 minute la loc caldut pana isi mareste volumul.

In cuva de la MP punem faina cernuta, praful de sare, zaharul, untul topit, coaja de lamaie.
Turnam drojdia dospita si pornim MP pe programul de framantat, apoi lasam aluatul la crescut o ora.
Eu l-am pus intr-un lighenus acoperit cu un prosop.

Dupa ce aluatul a crescut frumos se pune pe masa si se intinde, se presara cu merele taiate marunt, scortisoara si zaharul, se apasa usor, pentru a se prinde de aluat.
Se taie patru fasii, late de o palma, se i-a prima fasaie si se ruleaza apoi se aseaza in mijlocul unei tavi rotunde, celelalte fasii cu mere se pun de jur imprejurul primei, astfel obtinem un ''melc''.

 Lasam sa cresca placinta 30 minute apoi o coacem 30 minute la 180 grade.
Cand placinta inepe sa se rumeneasca si este aproape coapta se scoate si se stropeste cu siropul de zahar si apa. Se mai coace cateva minute, asta depinde de cuptor, eu am mai copt-o cam 10 minute.
Imediat ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se raceasca asa acoperita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-melc cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 16:30
e perfecta placinta ta vreau si eu o felie
la 04.03.2013, 16:30
Ce frumos si bun!
la 04.03.2013, 16:31
la 04.03.2013, 16:35
eu vreau 2 felii!
la 04.03.2013, 16:41
PERFECTA!!!!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking