Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata

Postat de cristeena20 in Aperitive / Garnituri
7 Mar 2013 | 13355 vizualizari
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata

Nu am respectat o reteta anume..sunt amintiri din copilarie, cum vedeam a mama. Au iesit mai groase ca ale mamei dar bune de tot..cu multa umplutura (cum imi place mie)

Ingrediente

  • faina (cca 1/2 kg)
  • drojdie (1/2 cub)
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • sare
  • cartofi (1/2 kg)
  • 1/4 kg varza murata marunta
  • ulei

Mod de preparare

- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit.

- varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei.

- Intr-un vas punem faina si facem loc la mijloc unde punem drojdia cu sare si lapte caldut. Lasam acoperit vasul asa ca sa dospeasca putin maiaua si apoi amestecam aluatul cu mainile, adaugand din apa de pe cartofi (dar rece), atat cat cuprinde, sa iasa un aluat mai moale si elastic. Framantam bine pana se desprinde aluatul de pe peretii castronului. Lasam la dospit cca 1/2 h la loc cald si acoperit.

- Scoatem aluatul pe masa si il impartim in gramajoare . Eu pe blatul unde am lucrat aluatul am uns cu ulei (nu am adaugat faina). Intindem aluatul putin cu mana -punem in mijloc o gramajoara (mai mare daca va place cu multa umplutura) de umplutura (eu am pus din amandoua adica cartofi+varza), impachetati si apoi cu sucitorul faceti placintele mai subtiri si rotunde.

Punem tigaia la incins , ungem cu ulei cu pensula si prajim placinta pe ambele parti. Repetam cu toate la fel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de dovlecei cu branza si hering

Postat de rocsi_1612

Budinca de dovlecei cu branza si hering

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 20:08
Suna interesant,n-am mancata asa ceva,dar e mereu un loc de incercat..
la 07.03.2013, 20:23
Hai ca am asteptat reteta, eu am mai mancat, facea cineva din Baia Mare. Ce-mi plac!
la 07.03.2013, 20:24
cu siguranta foarte bune
la 07.03.2013, 20:24
foarte bune
la 07.03.2013, 20:25
Am pus-o la favorite.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking