Ingrediente
- 200 gr faina alba
- 100 gr faina neagra
- 250 gr branza( telemea de vaca)
- 100 gr iaurt grecesc( 10%)
- 100 gr unt
- 1 ou si 1 galbenus
- 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
- 1/2 pachetel de drojdie uscata
- 4 galbenusuri pentru uns
- o rola mica de cascaval
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Aluatul nu necesita crestere.
Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .
Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.
Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.
Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia. Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit se vor umfla usor, iar la mijloc vor face un buzunaras, unde se va topi de placere :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.
Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (67)
|