Placinte cu umplutura de salata verde

Postat de cristeena20 in Aperitive / Garnituri
5 Mai 2014 | 39849 vizualizari
Placinte cu umplutura de salata verde

La placinte nu obisnuiesc sa cantaresc ingredientele, doar dupa ochi sau cu aproximatie. Dar oricand , cu orice umplutura sunt o gustare foarte buna. Azi am decis sa fac cu salata verde, cum facea mama mea pe vremuri.

Ingrediente

  • aprox. 500 gr faina
  • putina drojdie proaspata
  • putina sare
  • apa calduta (aprox 300 ml)
  • ulei pentru uns tigaia si placintele
  • 1 salata verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar verde
  • sare

Mod de preparare

- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca .

- Pentru umplutura spalam salata si o taiem julien; ceapa la fel  se taie nu foarte marunt; mararul se spala si se taie si el. Le amestecam cu sare si lasma cca 5 minute sa se inmoaie , apoi, inainte sa facem placintele le stoarcem din apa ce a lasat. Adaugam putin ulei .

- Pe masa de lucru ungem cu putin ulei si rasturnam aluatul. Impartim in 6-8 parti si cu mana intindem fiecare minge de aluat: punem umplutura din abundenta si inchidem , adunand aluatul in mijloc. 

- Punem tigaia la incins , o ungem cu ulei si fiecare placinta o intindem cu sucitorul. eu am preferat sa le las mai groase, ca niste turtite, avand si multa umplututa . Daca va plac mai subtiri, le intindeti cu grija , dupa preferinta. 

- Le coacem pe ambele parti, ungand deasupra cu o pensula cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu umplutura de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinte invartite cu telemea si spanac

Postat de cristeena20

Placinte invartite cu telemea si spanac

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si...

Citeste continuarea

Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'

Postat de CulinaryRainbow

Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'

Frământăm un aluat compact, cu grijă să nu avem contact direct între drojdie și sare, apoi îl lăsăm la dospit. ( al meu a dospit cam mult ) :)     Din aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 14:57
Ahaa, întâi ne-ai lovit cu poza, iar acum cu reţeta, răsucind cuţitu-n rană.
la 05.05.2014, 14:59
Cu salata nu am mancat...super bune trebe sa fie!!
la 05.05.2014, 15:02
Buuuun !!!!
la 05.05.2014, 15:02
bune-au fost?
la 05.05.2014, 15:03
padre...esti binevenit!!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking