Ingrediente
- pt aluat:
- 300 ml apa calduta
- 100 ml lapte batut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 2-3 linguri ulei de masline
- 650 gr faina
- 1 plic de drojdie uscata
- pt umplutura:
- 1 salata
- 1 legatura leurda
- 1 praf de sare
- 150-200 gr branza feta
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.
Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.
Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu salata, leurda si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|