Placinte groase (Langosi)

Postat de Bia27 in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2013 | 16357 vizualizari
Placinte groase (Langosi)

Trecand azi pe langa o placintarie,mi-am amintit cu nostalgie bunataturile care mi le pregatea bunica in copilarie...mi s-a facut o pofta de niste placinte,incat am zis ca ajung acasa si le execut!!zis si facut ... :)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura faina
  • ulei pt prajit
  • smantana
  • telemea,cascaval

Mod de preparare

In prima faza pregatim maiaua:amestecam drojdia cu lingura de zahar ,laptele si lingura de faina,dupa care o lasam sa creasca 15 min la loc caldut.Intre timp pregatim restul ingredintelor.Cernem faina,facem o gropita in mijloc,punem lingura de sare,maiaua crescuta,cele 5 linguri de ulei si incepem sa framantam punand si apa calduta.Framantam bine vreo 10 min.Aluatul va iesi putin mai lipicios,dar se va rezolva cu putin ulei cand formam placintele.Dupa ce l-am framantat,il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul,la loc caldut.

Dupa ce a crescut,il scoatem din bol,il framantam putin,il rulam si il impartim in 8 parti egale.Lucram cu mainile unse cu ulei.Formam placintelele ,le mai lasam 10 min sa creasca putin si le punem in uleiul incins,fiind mereu atenti la tigaie pt ca se prajesc destul de repejor.

Le scoatem pe servete de bucatarie(de hartie)pt a se absorbi excesul de ulei,apoi le ungem cu smantana si le presaram cu cascaval sau telemea.Noi mai punem si sos de usturoi :) sau ketchup.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte groase (Langosi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de mirela0911

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...

Citeste continuarea

Pachetele cu branza si cascaval

Postat de andaoana

Pachetele cu branza si cascaval

Untul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2013, 23:00
Imi place! Chiar vroiam sa caut o reteta de langosi. O voi face.
la 17.03.2013, 23:07
la 17.03.2013, 23:19
Am papat facut) si eu langosi zilele trecute, dar alta reteta O voi incerca si pe a ta
la 17.03.2013, 23:25
multumesc de aprecieri ...sunt ff bune si pufoase!!
la 18.03.2013, 01:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking