Plăcinte în fel şi chip

Postat de Ade200 in Dulciuri
8 Mar 2011 | 7456 vizualizari
Plăcinte în fel şi chip

Fiecare moment al zilei poate fi „onorat” cu un fel de plăcinte: cele sărate merg la aperitiv sau chiar ca fel principal cu o salata verde sau roşii; cele cu mere şi dovleac merg bine cu un ceai din baton de scorţişoară în care pui şi un plic de rooibos! Sunt mai bune calde, cum zicea bunica mea:” Care cum se coace ad-o-ncoace!”. Mie îmi plac reci acelea cu măr.

Ingrediente

  • 600 g de făină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de iaurt simplu(250 ml)
  • sare
  • apa călduţă
  • Umplutura:
  • mere
  • brânză
  • carne
  • dovleac
  • spanac
  • smântână
  • dulceaţă  

Mod de preparare

Se amestecă făina proaspăt cernută cu praful de copt.

Restul ingredientelor se bat împreună: ouă, sare, iaurt.

Se adaugă făina şi puţină apa călduţă pentru a obţine un aluat elastic. Se lasă 10 minute la odihnă.

Se ia cu mâna aluat, se face o mică sferă. Se pune făină pe planşetă şi se întinde aluatul foarte subţire. Se pune umplutura, se  închide marginea, se trece ruloul peste plăcintă sa se aplatizeze.

Se coc în tigaie antiadeziva cu foarte puţin ulei, cam 5 minute pe o parte, la foc mic .Faceti cam aşa să intre 2 în tigaie. Puteţi împărti de la început aluatul în părţi egale, 20-24. Înfăinaţi mâna să nu se lipească.Datorită făinii care se arde, trebuie să mai ştergeţi tigaia cu hârtie din când în când.

Puteţi face cu diverse umpluturi, sărate sau dulci. Cele sărate le acoperiţi cu puţina smântână. Se pot reîncălzi la microunde.

Cele dulci le puteti unge cu dulceaţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte în fel şi chip" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pancakes fara gluten

Postat de ReteteAlina

Desert pancakes fara gluten

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt. Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am...

Citeste continuarea

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 22:41
Cred ca si mie mi-ar placea cele cu mere
la 08.03.2011, 23:29
bun ebune
la 09.03.2011, 00:24
la 09.03.2011, 06:59
De astea as manca fara limita
la 09.03.2011, 09:42
placintele, placintele

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking