Plăcinte în fel şi chip

Postat de Ade200 in Dulciuri
8 Mar 2011 | 7489 vizualizari
Plăcinte în fel şi chip

Fiecare moment al zilei poate fi „onorat” cu un fel de plăcinte: cele sărate merg la aperitiv sau chiar ca fel principal cu o salata verde sau roşii; cele cu mere şi dovleac merg bine cu un ceai din baton de scorţişoară în care pui şi un plic de rooibos! Sunt mai bune calde, cum zicea bunica mea:” Care cum se coace ad-o-ncoace!”. Mie îmi plac reci acelea cu măr.

Ingrediente

  • 600 g de făină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de iaurt simplu(250 ml)
  • sare
  • apa călduţă
  • Umplutura:
  • mere
  • brânză
  • carne
  • dovleac
  • spanac
  • smântână
  • dulceaţă  

Mod de preparare

Se amestecă făina proaspăt cernută cu praful de copt.

Restul ingredientelor se bat împreună: ouă, sare, iaurt.

Se adaugă făina şi puţină apa călduţă pentru a obţine un aluat elastic. Se lasă 10 minute la odihnă.

Se ia cu mâna aluat, se face o mică sferă. Se pune făină pe planşetă şi se întinde aluatul foarte subţire. Se pune umplutura, se  închide marginea, se trece ruloul peste plăcintă sa se aplatizeze.

Se coc în tigaie antiadeziva cu foarte puţin ulei, cam 5 minute pe o parte, la foc mic .Faceti cam aşa să intre 2 în tigaie. Puteţi împărti de la început aluatul în părţi egale, 20-24. Înfăinaţi mâna să nu se lipească.Datorită făinii care se arde, trebuie să mai ştergeţi tigaia cu hârtie din când în când.

Puteţi face cu diverse umpluturi, sărate sau dulci. Cele sărate le acoperiţi cu puţina smântână. Se pot reîncălzi la microunde.

Cele dulci le puteti unge cu dulceaţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte în fel şi chip" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura panza de paianjen

Postat de CameliaComan

Prajitura panza de paianjen

Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.  Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri...

Citeste continuarea

Desert spirale cu halva

Postat de mirela0911

Desert spirale cu halva

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 22:41
Cred ca si mie mi-ar placea cele cu mere
la 08.03.2011, 23:29
bun ebune
la 09.03.2011, 00:24
la 09.03.2011, 06:59
De astea as manca fara limita
la 09.03.2011, 09:42
placintele, placintele

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking