Plăcinte în fel şi chip

Postat de Ade200 in Dulciuri
8 Mar 2011 | 7456 vizualizari
Plăcinte în fel şi chip

Fiecare moment al zilei poate fi „onorat” cu un fel de plăcinte: cele sărate merg la aperitiv sau chiar ca fel principal cu o salata verde sau roşii; cele cu mere şi dovleac merg bine cu un ceai din baton de scorţişoară în care pui şi un plic de rooibos! Sunt mai bune calde, cum zicea bunica mea:” Care cum se coace ad-o-ncoace!”. Mie îmi plac reci acelea cu măr.

Ingrediente

  • 600 g de făină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de iaurt simplu(250 ml)
  • sare
  • apa călduţă
  • Umplutura:
  • mere
  • brânză
  • carne
  • dovleac
  • spanac
  • smântână
  • dulceaţă  

Mod de preparare

Se amestecă făina proaspăt cernută cu praful de copt.

Restul ingredientelor se bat împreună: ouă, sare, iaurt.

Se adaugă făina şi puţină apa călduţă pentru a obţine un aluat elastic. Se lasă 10 minute la odihnă.

Se ia cu mâna aluat, se face o mică sferă. Se pune făină pe planşetă şi se întinde aluatul foarte subţire. Se pune umplutura, se  închide marginea, se trece ruloul peste plăcintă sa se aplatizeze.

Se coc în tigaie antiadeziva cu foarte puţin ulei, cam 5 minute pe o parte, la foc mic .Faceti cam aşa să intre 2 în tigaie. Puteţi împărti de la început aluatul în părţi egale, 20-24. Înfăinaţi mâna să nu se lipească.Datorită făinii care se arde, trebuie să mai ştergeţi tigaia cu hârtie din când în când.

Puteţi face cu diverse umpluturi, sărate sau dulci. Cele sărate le acoperiţi cu puţina smântână. Se pot reîncălzi la microunde.

Cele dulci le puteti unge cu dulceaţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte în fel şi chip" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata de capsuni cu iaurt

Postat de mirela0911

Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si dovleac

Postat de sufletista

Desert orez cu lapte si dovleac

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 22:41
Cred ca si mie mi-ar placea cele cu mere
la 08.03.2011, 23:29
bun ebune
la 09.03.2011, 00:24
la 09.03.2011, 06:59
De astea as manca fara limita
la 09.03.2011, 09:42
placintele, placintele

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking