Placinte negre cu pleurotus la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
18 Noi 2014 | 3845 vizualizari
Placinte negre cu pleurotus la cuptor

Ingrediente

  • 1/2 cub drojdie
  • 50 gr. faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 200 gr. faina 650
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare dupa gust
  • 250 gr. ciuperci pleurotus
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.

Amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.

Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.

Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.

Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 6 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).

Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte negre cu pleurotus la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Postat de scortisoara

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...

Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftelute din dovlecel

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare. Dupa aceea, morcovul se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2014, 16:23
la 18.11.2014, 16:51
Cu ciuperci n-am facut,dar cred ca sunt foarte bune!
la 18.11.2014, 17:07
super
la 18.11.2014, 17:12
Ce faine sunt
la 18.11.2014, 18:03

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking