Placinta moteasca
Postat de miremirc
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...
Citeste continuareaPlacinta pe lespede este o placinta traditionala facuta din mosi stramosi in zona mea,Bucerdea Vinoasa si la fel o facea si bunicul meu in Apuseni..cum in satul meu natal inca se mai pastreaza traditiile nu putea sa dispara nici aceasta reteta.Va poftesc cu drag pe toti in 21.08. la sarbatoarea satului "Cununa graului" unde puteti savura aceste placinte alaturi de un pahar cu vin..ca nu degeaba e Bucerdea..VInoasa!
Ingrediente
Mod de prepararePreparare placinte pe lespede Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte amestecate cu o lingurita de zahar si lasam la crescut 5-10min. Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema,adaugam coaja rasa de lamaie,drojdia,apa siomogenizam.Adaugam faina,treptat si framantam sa se incorporeze complet.Daca vi se pare aluatul prea moale mai puneti faina cat sa obtineti un aluat elastic.Pudram coca cu faina si lasam la dospit 1-2 ore la loc caldut,ferit de curent,acoperit cu un prosop gros. Umplutura:maruntim casul/telemeaua si l amestecam cu zaharul vanilat si ouale. Placintele se modeleaza usor.Luam cate o bila din aluat,intindem pe masa data cu faina.Ungem cu branza,impaturam pe laterala apoi capetele de sus/jos,intindem iarasi cu sucitorul. Punem lespedea la incalzit,o ungem cu ulei si apoi punem placinta la copt.Se rumeneste repede,cam intr-un minut doua,apoi se intoarce pe cealalta parte,se unge partea prajita cu ulei iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie.. Placintele pe lespede se mananca cu pofta! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte pe lespede" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de miremirc
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...
Citeste continuareaPostat de deyutzky
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|