Placinte tigarete

Postat de meosiris in Aperitive / Garnituri
9 Ian 2011 | 7751 vizualizari
Placinte tigarete

Recipe by Poca.

Ingrediente

  • foi yufka
  • branza telemea
  • cascaval ras
  • marar( nu era in reteta originala dar imi place prea mult ca sa renunt la el:D )
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • piper.

Mod de preparare

Foile sunt foarte mari si rotunde, asta trebuie sa stiti prima data :D...deci aveti grija cum le desfaceti! Dupa ce ati reusit asta, le taiati in 2, pe jumatatea foilor. Suprapuneti cele doua parti apoi le taiati iar in doua si iarasi acelasi procedeu. Le lasati deoparte si incepeti sa faceti compozitia placintelelor prin amestecarea branzei rase, cascavalului, verdeturilor taiate marunt si condimentarea cu piper.

Dupa ce umplutura este gata, incepeti montarea tigaretelor. Procedati ca in imagine. Este foarte simplu.

Dupa ce rulati placinta, udati cu putina apa coltul ramas astfel incat sa nu se desprinda si sa ramana intreaga la prajit.

Le prajiti in ulei incins apoi le scoateti pe un prosop de hartie ca sa se mai absoarba din ulei. Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu le lasati prea mult!
Eu am avut accidente numai la doua din ele...adica a iesit putin din umplutura in uleiul incins care a inceput sa sara in toate partile:D.
Foaia de deasupra este crocanta iar mijlocul moale...sunt delicioase!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte tigarete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placintele cu ciuperci si cascaval

Postat de rocsi_1612

Placintele cu ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam...

Citeste continuarea

Aperitiv triunghiuri cu branza

Postat de MotanLaOale

Aperitiv triunghiuri cu branza

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 15:14
la 09.01.2011, 15:45
D'astea as fuma si eu, vreo 4-5
la 09.01.2011, 15:46
la 09.01.2011, 15:55
bune bune
la 09.01.2011, 16:47
Foarte bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking