Placinte trandafir cu branza si marar

Postat de gaby_d in Dulciuri
27 Aug 2014 | 11710 vizualizari
Placinte trandafir cu branza si marar

Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :)) Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc Placinte trandafir cu branza si marar

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet

un ou pentru uns zahar pudra

Mod de preparare

Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.

Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.

Amesteca si lasa 10 minute la crescut.

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.

Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.

Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)

Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.

Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.

Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.

Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.

Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.

Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.

Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.

Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.

Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte trandafir cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chocolate Crinkles

Postat de Dya

Chocolate Crinkles

Intr-o craticiora, la foc potrivit,  punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura...

Citeste continuarea

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2014, 10:23
delicioasa!
la 27.08.2014, 10:30
Delicioasa
la 27.08.2014, 10:32
iar le dai de lucru
la 27.08.2014, 10:33
Deci le-ai umplut cu branza sarata si marar si apoi le-ai pudrat cu zahar???
la 27.08.2014, 10:35
Arata tare bine dar nici eu nu-mi imaginez combinatia de branza sarata si zahar.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking