Plăcintele crețe ale bunicii

Postat de allinutza_bl in Aperitive / Garnituri
30 Iul 2013 | 9707 vizualizari
Plăcintele crețe ale bunicii

Mi-am făcut debutul în rândul bucătărașilor cu o rețetă a bunicii mele și în continuare am decis să mai dezvălui câteva din secretele moștenite de la ea. Deci... vă plac plăcintele?...

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată (fiecare a câte 7 grame)
  • 2-3 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de margarină sau unt topit
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr
  • o cană de lapte călduț
  • o cană de apă minerală
  • 300 g brânză telemea dată pe răzătoare
  • o legătură sănătoasă de mărar proaspăt

Mod de preparare

Toarnă făina într-un bol mare, adaugă sarea și drojdia și amestecă ușor cu un tel. Dizolvă zahărul în margarina topită si adaugă compoziția peste făină. Adaugă și gălbenușurile, laptele și apa minerală și începe să frămânți până capătă o consistență omogenă și se dezlipește de pe mâini. Lasă-l la dospit într-un loc calduț și acoperă-l cu un prosop de bucătărie, cel puțin o jumătate de oră, însă ideal ar fi să îl lași până își dublează volumul.

Ia câte o biluță de aluat, cam cât pumnul tău de mare și întinde-o cât mai subțite. Pune cam două linguri de umplutură  în centrul foii de aluat, dar ai grijă să nu fie prea lichidă umplutura. Întinde-o un pic și începe să împături aluatul dinspre margine înspre centru. Continuă până împăturești tot cercul. Mai rulează plăcinta cu făcălețul încă o dată, dar ai grijă să nu îți iasă umplutura prin aluat. Dacă nu reușești să o împături așa nu e nici o tagedie, gustul va fi același, doar să nu iasă umplutura. Prăjește plăcintele în baie de ulei pe foc mediu întorcându-le pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Servesc plăcintele cu smântână.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintele crețe ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sushi

Postat de xana

Sushi

Incepem prin a pregati ghimbirul astfel: ii curatam coaja, il taiem in felii subtiri apoi feliile le taiem in bastonase cat mai subtiri. Punem putina apa cat sa-l acopere si cele 5 linguri de...

Citeste continuarea

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

Postat de merisor67

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 19:56
la 30.07.2013, 20:08
la 30.07.2013, 20:53
Ce faine
la 30.07.2013, 22:07
Bune ,bune
la 31.07.2013, 08:20
Cele mai bune placinteeeeeeeeeee Felicitari

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking