Plapiumioare cu piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
26 Apr 2010 | 4797 vizualizari
Plapiumioare cu piept de pui

De cand mi-a zis o prietena de a mamei reteta asta o fac mereu ,mai ales de revelion mereu fac....sunt foarte gustoase ...

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 piept pui
  • o bucata cascaval
  • cateva ciuperci intregi la borcan
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • boia dulce

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros.

dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri.

pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru snitel,si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.

cascavalul se taie si el felioare.

ciupercile se spala si se taie felii.

pe fiecare patratel,pe o jumatate din el,se pune o bucata de piept condimentata,peste o felioara cascaval si 3,4 felii de ciuperci.

cu cealalta jumatate de patratel de aluat se vine pe deasupra pentru a acoperi ingredientele.

se preaseaza de jur imprejur cu degetele sau furculita,si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

oul se bate bine si cu el se ung plapiumioarele.

se dau la cuptorul incins  20-25 min la foc potrivit.

se scot din cuptor ,se las putin la racorit si pe urma serviti.

ies cam 20 de plapiumioare sau mai multe daca le faceti mai mici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plapiumioare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

Postat de panacris

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc...

Citeste continuarea

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Postat de rocsi_1612

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2010, 14:22
la 26.04.2010, 14:27
un deliciu.......................
la 26.04.2010, 15:50
5furculite si am trecut-o la favorite
la 26.04.2010, 16:46
bun bun
la 26.04.2010, 17:29

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking