Ingrediente
- pentru trei persoane am folost de data aceasta
- 600 grame de scoici ,
- 250 grame de cerveti proaspeti ( nedecorticati, i-am decorticat eu ) ,
- o tija de telina taiata cubulete,
- un ardei rosu mic taiat bucati mici,
- 2 catei de usturoi,
- o ceapa mica echalote,
- o lingura de ulei de masline,
- 50 ml de vin si 50 ml apa,
- un sfert de lingurita de pasta de ardei iute,
- verdeata proaspata : patrunjel sau coriandru.
Mod de preparare
Baietelul meu care acum are 4,5 ani mananca fructe de mare de la 2 ani , scoicile sunt marea lui preferinta culinara si consuma orice peste ii ofer , sotul este cel care a fost mai retincent dar dupa ce a vazut atat de multe retete ca sfarsit gustand si el si concluzionand ca sunt chiar bune . Am facut aceasta mica paranteza pentru a-i incuraja pe cei care nu au testat inca aroma marii sa o faca si sa nu uite ca multe oligoelemente si minerale le gasim doar aici.
Preparare: se pun intr-un vas mai adanc gen wok legumele maruntite si cu lingura de ulei de masline si se lasa pe foc mic cu putina sare pret de cateva minute. Adaugam apoi crevetii si stingem cu vin, eu am pus si putina an in completare de data asta.
Dupa 5 minute de cand am adaugat crevetii adaugam scoicile si le lasam pana se deschid. Cand se deschid adaugam usturoiul facut cu presa si verdeata maruntita eu am pus patrunjel.
Se iau imediat de pe foc, scoicile au un timp foarte scurt de preparare , trebuie luate imediat dupa ce se deschid ca sa nu isi piarda aroma si se isi strice textura, devin elastice daca stau prea mult. Se pot servi simple sau acompaniate de spaghete sau orez, noi le-am servit simple de data asta cu un vin bun, un adevarat deliciu;
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|