Platou de creveti si scoici

Postat de Sylvia in Fructe de mare
26 Sep 2010 | 16218 vizualizari
Platou de creveti si scoici

Nu vreau sa ii dau vreo denumire pretentioasa sau interesanta ci simplu platou de creveti si scoici pentru ca a fost in sine un platou simplu, de fructe de mare cu legume. Am stabilit de ceva vreme regula ca macar de 2 ori pe saptamana mancam peste si o data sau de doua ori fructe de mare. Poate pare la prima vedere un obicei putin costisitor financiar dar nu este deloc asa desi in Franta nici pestele nici fructele de mare nu sunt pe lista celor mai ieftine preparate culinare. Ideea este ca aceste preparate nu se consuma in cantitate foarte mare ( cu exceptia scoicilor care sunt ieftine ) asa ca pana la urma pretul final pe masa nu iese neaparat mai mare iar beneficiile aduse sanatatii sunt demne de luat in seama. Mai este si faza de obisnuinta pentru cei care din start spun ca nu vor fructe de mare, trebuie data o sansa gustului, aleasa pentru inceput forma care pare mai atractiva sincer nu cred ca sunt oameni care au trecut de bariera preconceptie ca nu ar manca niciodata asa ceva si au fost dezamagiti.

Ingrediente

  • pentru trei persoane am folost de data aceasta
  • 600 grame de scoici ,
  • 250 grame de cerveti proaspeti ( nedecorticati,  i-am decorticat eu ) ,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • un ardei rosu mic taiat bucati mici,
  • 2 catei de usturoi,
  • o ceapa mica echalote,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml de vin si 50 ml apa,
  • un sfert de lingurita de pasta de ardei  iute,
  • verdeata proaspata : patrunjel sau coriandru.

Mod de preparare

Baietelul meu care acum are 4,5 ani mananca fructe de mare de la 2 ani , scoicile sunt marea lui preferinta culinara si consuma orice peste ii ofer , sotul este cel care a fost mai retincent dar dupa ce a vazut atat de multe retete ca sfarsit gustand si el si concluzionand ca sunt chiar bune   . Am facut aceasta mica paranteza pentru a-i incuraja pe cei care nu au testat inca aroma marii sa o faca si sa nu uite ca multe oligoelemente si minerale le gasim doar aici.

Preparare: se pun intr-un vas mai adanc gen wok legumele maruntite si cu lingura de ulei de masline si se lasa pe foc mic cu putina sare pret de cateva minute. Adaugam apoi crevetii si stingem cu vin, eu am pus si putina an in completare de data asta.

Dupa 5 minute de cand am adaugat crevetii adaugam scoicile  si le lasam pana se deschid. Cand se deschid adaugam usturoiul facut cu presa si verdeata maruntita eu am pus patrunjel.

Se iau imediat de pe foc, scoicile au un timp foarte scurt de preparare , trebuie luate imediat dupa ce se deschid ca sa nu isi piarda aroma si se isi strice textura, devin elastice daca stau prea mult.  Se pot servi simple sau acompaniate de spaghete sau orez, noi le-am servit simple de data asta cu un vin bun,  un adevarat deliciu;

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Platou cu fructe de mare

Postat de Sylvia

Platou cu fructe de mare

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 26.09.2010, 15:38
arata suuuuuuper... eu am planuit sa-mi fac frigarui cu peste si creveti... mi-ai facut o poftaaaa
la 26.09.2010, 15:49
eu scoici am mancat numai in paella, dar au fost foarte bune
la 26.09.2010, 17:28
Ionix suna tare bine, abia astept sa le vad chiar nu am mancat de multa vreme
la 26.09.2010, 17:28
Nici paella nu am facut de multa vreme, super bun preparat
la 26.09.2010, 17:51
chia cred ca-s super bune de abia astept si yo

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking