Platou taranesc cu jumari si mamaliguta

Postat de krysty in Porc
7 Dec 2013 | 5827 vizualizari
Platou taranesc cu jumari si mamaliguta

Poftiti la jumari ! >:d

Ingrediente

  • fleica de porc 200g
  • carne de porc 200g
  • 2 pulpe de pui
  • slanina 100 g
  • 100 ml ulei
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.  Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Carnea de porc si fleica  se spala.Apoi punem carnea pe un tocator si taiem fleica si slanina cuburi mari.Pulpele de pui se parlesc,apoi se spala.

Punem pulpele intr-o tigaie la prajit.Adaugam putina sare si apa ca sa  fiarba carnea.

Dupa ce am prajit pulpele ,le scoatem pe un platou.

Carnea impreuna cu slanina o punem intr-un ceaun .Punem putin ulei ,sare si o cana de apa si le lasam pe aragaz pana se rumenesc frumos.Apoi le scoatem pe platou.

Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.

Servim jumarile si carnea cu mamaliguta calda  si mujdei de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc cu jumari si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare in sos de rosii la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Perisoare in sos de rosii la multicooker

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc rulat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 18:04
Eeee, super poza asta!
Bravo!
Cat despre platou, imi place tot ce e acolo!
la 07.12.2013, 18:07
Merisor
la 07.12.2013, 18:17
Un platou cam pe toate gusturile.
la 07.12.2013, 18:18
la 07.12.2013, 18:25
venim si noi!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking