Ingrediente
- 1 kg faina de buna calitate cernuta
- 100 g ulei sau untura,
- 7 oua,
- 2 linguri de unt (margarina)
- 200g smantana si 200 iaurt (lapte prins),
- drojdie cat o nuca,
- sare,
- zahar vanilat,
- branza de vaci sau de oi dupa preferinta 750g – 1kg,
- 1 lingura coaja rasa de la o lamaie,
- 1 o punguta de stafide aurii ( lasate in esenta de vanilie sa se umfle si sa se aromatizeze)
Mod de preparare
Luam smantana si iaurtul si le incalzim la foc mic *( mare atentie a nu se fierbe ) in care adaugam drojdia sa se dizolve in aceasta compozitie calduta. Amestecam faina cu aceasta copozitie de smantana incalzita in care s-a dizolvat drojdia cu cele 3 oua, sarea, untul, 1 lingura zahar si una de zahar vanilat. Se adauga uleiul usor in timp ce amestecam ingredientele.
Branza de vaci sau oi, cu 3 oua, 3 linguri de zahar si un zahar vanilat plic ( daca va place mai putin dulce puteti pune mai putin sau deloc daca e telemea), coaja rasa de la o lamaie (eu de obicei las coaja la inmuiat in zahar vanilat apoi o adaug), si stafidele, amestecati bine.Daca compozitia e prea subtire puteti adauga o lingura de gris.
Se face aluatul patratele ca in imagine, se umple cu compozitia, se aduna colturile la mijloc si se unesc uniform. Se ung placintele cu ou batut pe deasupra. Se tapiteaza tava sau se pune hartie pergament.
Cuptor : 180 grade incalzit Timpul coacerii - 30 min – a nu se deschide cuptorul intre timpul coacerii.
Se pudreaza cu zahar vanilat dupa racire.Eu le fac mai mici ca in imaginea de mai sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|