Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”

Postat de asubana in Dulciuri
4 Mar 2011 | 13823 vizualizari
Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”

Cu branza de vaci sau de oi ,telemea dupa preferinte.

Ingrediente

  • 1 kg faina de buna calitate cernuta
  • 100 g ulei sau untura,
  • 7 oua,
  • 2 linguri de unt (margarina)
  • 200g smantana si 200 iaurt (lapte prins),
  • drojdie cat o nuca,
  • sare,
  • zahar vanilat,
  • branza de vaci sau de oi dupa preferinta 750g – 1kg,
  • 1 lingura coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 o punguta de stafide aurii ( lasate in esenta de vanilie sa se umfle si sa se aromatizeze)

Mod de preparare

Luam smantana si iaurtul si le incalzim la foc mic *( mare atentie a nu se fierbe ) in care adaugam drojdia sa se dizolve in aceasta compozitie calduta. Amestecam faina cu aceasta copozitie de smantana incalzita in care s-a dizolvat drojdia cu cele 3 oua, sarea, untul, 1 lingura zahar si una de zahar vanilat. Se adauga uleiul usor in timp ce amestecam ingredientele.

Branza de vaci sau oi, cu 3 oua, 3 linguri de zahar si un zahar vanilat plic ( daca va place mai putin dulce puteti pune mai putin sau deloc daca e telemea), coaja rasa de la o lamaie (eu de obicei las coaja la inmuiat in zahar vanilat apoi o adaug), si stafidele, amestecati bine.Daca compozitia e prea subtire puteti adauga o lingura de gris.

Se face  aluatul patratele ca in imagine, se umple cu compozitia, se aduna colturile la mijloc si se unesc uniform. Se ung placintele  cu ou batut pe deasupra. Se tapiteaza tava sau se pune hartie pergament.

Cuptor : 180 grade incalzit Timpul coacerii - 30 min –  a  nu se deschide cuptorul intre timpul coacerii.

Se pudreaza cu zahar vanilat dupa racire.Eu le fac mai mici ca in imaginea de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...

Citeste continuarea

Fursecuri cu pasta de macese

Postat de panacris

Fursecuri cu pasta de macese

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2011, 00:23
Ar fi bine daca ai pune si imaginile de care zici.

Bine ai venit!
la 05.03.2011, 00:49
Bine ai venit
Bune poalele in brau..
la 05.03.2011, 09:25
Bun venit !
la 05.03.2011, 09:35
foarte bune
la 05.03.2011, 10:21
bun venit asubana

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking