Ingrediente
- pt aluat:
- 150 ml lapte batut
- 150 ml apa calduta
- 2-3 linguri pline de smantana
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita sare
- 4 linguri zahar
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 700 gr faina
- 1 cub mic de drojdie proaspata sfaramitata
- pt umplut:
- 500 gr branza dulce de vaci
- 4-5 linguri de zahar
- 1 zahar vanilat
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- pt uns:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
- pt decor:
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Aluatul l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pt framantare si dospire aluat, iar intre timp am pregatit umplutura. Branza am sfaramat-o cu furculita, am adaugat zahar(voi puteti sa puneti si mai mult, depinde doar de gust), vanilie, ouale si smantana si am amestecat bine ingredientele.
Tavile le-am pregatit cu hartie de copt. Dupa ce aluatul a crescut suficient, l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata, l-am impartit in doua, iar cu sucitorul am intins bine prima foaie intr-un dreptunghi. Am trasat cu cutitul patrate, am luat fiecare patrat in parte, l-am mai intins putin cu sucitorul, am pus in mijloc 2 lingurite pline de branza si am adunat marginile in mijloc. Aveti grija sa strangeti putin colturile sa nu iasa din umplutura.
Le asezati in tavi, mie mi-au iesit 2 tavi pline, le mai lasati sa creasca inca 15-20 minute in cuptor la 60 grade si le coaceti la 170-180 grade pt 20-25 minute, pana sunt rumene deasupra. Le lasati sa se raceasca si le pudrati deasupra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|