Ingrediente
- 1 peste dorada 600-700 g
- 1 ardei copt curatat de seminte si pelita
- 10 gr fulgi migdale
- 1 crenguta rozmarin
- 2 linguri ulei masline
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- Pesto leurda
- o mana leurda
- 2-3 linguri ulei masline
- 1 lingura suc de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare
Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam.
Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele.
Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam pestele si crenguta de rozmarin, il lasam pe foc aproximativ cate 2 minute pentru ambele parti.
Scoatem pestele pe o tava sau intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si din bucatile de peste formam un sandwich, in mijloc punem ardeiul copt.
Adaugam fulgii de migdale si dam la cuptor pentru 8 minute la temperatura de 180 grade C. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit in prealabil.
Intre timp preparam pesto de leurda.
Leurda o spalam, o tamponam cu un prosop de bucatarie si o tocam grosier.
Adaugam in blender leurda, uleiul, sarea si sucul de lamaie. Dam la blender pana obtinem o pasta.
Pestele se serveste cu legume, orez sau cartofi dupa plac.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|