Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

Postat de Ksenya in Peste
19 Apr 2019 | 2573 vizualizari
Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

Un preparat foarte bun si sanatos. Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie Eu am avut ardei copti la borcan, reteta o gasiti aici  

Ingrediente

  • 1 peste dorada 600-700 g
  • 1 ardei copt curatat de seminte si pelita
  • 10 gr fulgi migdale
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 linguri ulei masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Pesto leurda
  • o mana leurda
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam.

Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele.

Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.

Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam pestele si crenguta de rozmarin, il lasam pe foc aproximativ cate 2 minute pentru ambele parti.

Scoatem pestele pe o tava sau intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si din bucatile de peste formam un sandwich, in mijloc punem ardeiul copt.

Adaugam fulgii de migdale si dam la cuptor pentru 8 minute la temperatura de 180 grade C. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit in prealabil.

Intre timp preparam pesto de leurda.

Leurda o spalam, o tamponam cu un prosop de bucatarie si o tocam grosier.

Adaugam in blender leurda, uleiul, sarea si sucul de lamaie. Dam la blender pana obtinem o pasta.

Pestele se serveste cu legume, orez sau cartofi dupa plac.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dorada pane cu cartofi natur

Postat de Reli_B

Dorada pane cu cartofi natur

Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....

Citeste continuarea

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Postat de cristeena20

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper. Spalam legumele si le curatam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2019, 14:38
la 19.04.2019, 14:59
Foarte bun!
la 19.04.2019, 15:01
super
la 19.04.2019, 15:24
la 19.04.2019, 15:31
Ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking