Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2012 | 9352 vizualizari
Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri

Rumene si călduţe,făcute de mama mea,cu un gust inconfundabil.Puteţi alege între cele cu caş ceapă şi mărar ori cu urdă dulce.Nu vă sfiiţi ,dacă se termină repejor face mama altele.Acuma vine Gaby şi zice ca „iar a făcut mama mâncare”,logic,eu eram ocupată cu îngheţata.

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • Lapte
  • Apa calduta
  • O lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • Caş de oaie
  • Marar verde
  • Ceapa verde(doar partea verde)
  • sare
  • Urdă
  • Un ou
  • Zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamaie
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.Daca framantam doar cu lapte,aluatul va fi prea elastic si nu vrem asta.Daca folosim si apa la framantat,placintele se vor rumeni frumos.

Framantam un aluat mai moale,dupa ce va dospi va fi mai usor de intins.

Lasam la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.

Pentru umpluturi,amestecam urda cu zaharul,oul batut si aromele.Separat razuim casul si il amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt.Punem si putina sare.

Din aluatul dospit,luam cu lingura si punem pe masa infainata.Intindem o foaie destul de subtire,punem umplutura si apoi o impaturim astfel incat sa ramana tot rotunda.Mai intindem cu sucitoarea,apoi o punem in uleiul incins din tigaie.Intoarcem cand este rumenita frumos.

Merg de minune cu un iaurt sau smantana.

Va tenteaza????Cred ca da.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv trandafiri cu cascaval si sunca

Postat de oanapl

Aperitiv trandafiri cu cascaval si sunca

După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...

Citeste continuarea

Sandwich tort

Postat de rocsi_1612

Sandwich tort

Painea: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 20:08
ce bunatati face si mama ta..ai mostenit-o,se vede clar
la 22.04.2012, 20:12
tulai fataaaa ce poafta mi-ai facut
la 22.04.2012, 20:13
la 22.04.2012, 20:14
arata minunat! multumiri mamei tale pentru reteta!
la 22.04.2012, 20:17
wooow.....cum arataaaa.....

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking