Pogacele

Postat de ancutsa in Dulciuri
9 Oct 2016 | 3705 vizualizari
Pogacele

Am pregatit aluatul de pogacele asa cum pregatesc aluatul de la saleuri: am pus smantana si cascaval in aluat, insa asemanator si cu cel de la placinta cu carne, in sensul ca am pus si unt, l-am impaturit si l-am dat la frigider, repetand operatiunea de cateva ori, pentru a obtine mai multe straturi. Sper sa va placa si sa le mancati cu pofta :)

Ingrediente

  • 300 g faina;
  • 250 g unt Rama Maestro 70% grasime (125 g in aluat si restul pentru impaturit);
  • 3 linguri smantana;
  • 2 lingurite sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 20 g drojdie;
  • 1 ou;
  • 100 ml lapte caldut;
  • 60 g cascaval ras;
  • Pentru ornat: cascaval ras, chimen (sau alte seminte), 1 ou batut bine.

Mod de preparare

Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si zaharul amestecate mai devreme, apoi un ou, smantana si cascavalul. Se amesteca si se framanta bine aluatul, pana se obtine un aluat bun de intins. Este putin dens la inceput. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.

 Acum se intinde prima data aluatul pe masa presarata cu faina, se pun din loc in loc bucatele de unt (impartiti restul de unt cat sa va ajunga la 4 impaturiri). Se impatureste aluatul, se bate cu sucitorul putin, se da la rece pentru 20 de minute, apoi se repeta operatiunea.

Dupa fiecare impaturire, veti observa ca aluatul devine din ce in ce mai pufos, exact ca la aluatul de placinta.

La final, se intinde aluatul intr-o foaie nici prea subtire, nici prea groasa, deoarece dupa ce taiem in forme rotunde, se lasa la crescut in tava cam un sfert de ceas, dupa care se ung cu oul batut bine, apoi se presara cascavalul ras, chimen sau orice seminte va plac.

Se da tava la cuptorul incins, la foc potrivit, se lasa cam 15 minute pana devin aurii.

 

Timp total: aprox 2h 15min

Portii: aprox 200 de pogacele - depinde de cum le taiati, ale mele sunt mai micute

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/pogacele.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2016, 23:23
la 09.10.2016, 23:23
la 10.10.2016, 08:16
Ce-mi plac!
la 10.10.2016, 09:21
bune!
la 10.10.2016, 09:24
foarte bune

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking