Pogacele cu jumari

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2013 | 4611 vizualizari
Pogacele cu jumari

Desi mi-au iesit foarte bine pentru prima incercare, nu sunt printre favoritele mele, ba chiar pot spune ca nu-mi plac deloc. Le-am facut insa in mod special pentru sot caruia ii plac foarte mult. Reteta ii apartine lui goldielocks de pe Bucataras. (eu am facut mici modificari)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -600 g faina
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita zahar
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri margarina/unt
  • Pasta de jumari
  • -300 g jumari
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul si se lasa la dospit 15 minute. Cand a inceput sa faca bule de aer se amesteca cu faina, smantana, margarina, sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece cel putin 30 minute. (Eu l-am lasat o ora, timp in care si-a dublat volumul.)

Dupa ce a crescut frumos se intinde intr-un dreptunghi de vreo 6-7 mm grosime. Din jumarile date prin masina de tocat (sau robot de bucatarie, dupa caz) se face o pasta care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Jumarile se intind uniform pe aluat si se incepe impaturirea. Laturile mai putin late ale dreptunghiului se aduc spre mijlocul aluatului, apoi se indoaie pe linia de imbinare ca si cand ai inchide o carte. Apoi se mai indoaie inca o data pe latura cea mai lunga. Se pune in frigider dupa ce s-a infoliat, pentru 30 minute

Dupa scurgerea timpului se mai repeta operatiunea "impaturire+frigider" inca de 2 ori. Dupa ultima impaturire se intinde aluatul intr-un dreptunghi destul de grosut si se taie in diferite forme, se lasa la crescut, se ung cu ou batut, se introduc in cuptorul preincalzit, se coc pogacelele si se savureaza alaturi de un pahar de bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2013, 13:21
Bune, bune!
la 30.01.2013, 13:27
Mie sincer mi/au placut...putin cam gretoase dar bune..
la 30.01.2013, 13:31
la 30.01.2013, 13:39
Am sa citesc cu atentie si le trec la favo, mie imi plac dar nu- mi ies niciodata!
la 30.01.2013, 13:45
place

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking