Pogăci cu jumări

Postat de botcrina in Aperitive / Garnituri
21 Iun 2015 | 4060 vizualizari
Pogăci cu jumări

Am vazut reţeta pe Tv Paprika, în emisiunea ,, Bunicuţe dulci,, şi mi-a placut foarte mult, pentru ca este o reţeta simplă, uşor de făcut şi vă asigur că este foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 400 g jumări măcinate
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml smântână
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.

Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.

Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.

Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.

Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.

Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.

Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.

După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu jumări" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de andaoana

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 17:17
imi plac mult
la 21.06.2015, 17:32
Ce bune sunt!
la 21.06.2015, 17:42
Servesc si eu una
la 21.06.2015, 18:13
la 21.06.2015, 18:14
Multumesc Valclaudia!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking