Ingrediente
- 600 g făină
- 400 g jumări măcinate
- 3 gălbenuşuri
- 300 ml lapte
- 1 cub de drojdie
- 200 ml smântână
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.
Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.
Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.
Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.
Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.
Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.
Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.
După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu jumări" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|