Poloneze si Colacei Polonezi

Postat de Valyvalentyna in Dulciuri
28 Ian 2015 | 2674 vizualizari
Poloneze si Colacei Polonezi

mmmm...f Buni!!

Ingrediente

  • 600 gr faina;
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru Sirop:
  • 450 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie{sau rom}.
  • Nuca de cocos{optional}.
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri de ulei de masline pt. uns.

Mod de preparare

Punem faina intr un vas mai mare si in mijlocul faini facem o gropita in care punem cubuletul de drojdie cu 2-3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min, intre timp topim zaharul ramas in restul de laptele caldut dupa care adaugam si esentele, coaja de portocala si lamaie turnam compozitia peste faina si incorporam bine toate ingredientele, sepatat batem ouale cu uleiul si turnam peste aluat si incepem framintarea.Lasam aluatul la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut intidem pe masa de lucru o foaie pe care o taiem in forme dreptunghiulara si o taietura mica in mijloc si rasucim partea exterioara catre mijloc si o dam prin interiorul taieturi din mijloc si formam Polonezele.{puteti face si forma colaceilor}. Ai punem in tava tapetata cu hirtie de copt si ai lasam 15 min sa creasca apoi ai ungem cu galbenusul de ou batut cu ulei de masline. si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de min. Intre timp preparam siropul:

Caramelizam zaharul la foc f mic apoi turnam apa si lasam sa scada un pic la foc mic amestecind mai des, cind e gata al dam deoparte si cind Polonezele sunt gata ai ungem bine cu sirop si presarati nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneze si Colacei Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Fursecurile: Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema. Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam. Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam. Incorporam praful de copt, sarea si...

Citeste continuarea

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2015, 14:08
la 28.01.2015, 20:00
Mmmm..
la 28.01.2015, 21:13
Foarte faini colaceii!
la 29.01.2015, 10:50
la 29.01.2015, 15:01

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking