Polonice oltenesti

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2010 | 6232 vizualizari
Polonice oltenesti

reteta asta mi-a aparut in Practic in bucatarie anul trecut dar acum am repetat-o fiind oua fierte din belsug!

Ingrediente

  • ardei gras rosu
  • verdeata-marar, patrunjel
  • 2 oua fierte
  • 3 carnati
  •  cascaval moale gras
  • 1 ceapa rosie mare cu un pic de codita

Mod de preparare

Se fierb ouale (daca nu aveti ramase de la sarbatori) apoi se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu cascavalul ras si se face o pasta.

Apoi se frig carnatii , se scurg bine , se despica pe mijloc si se scoate carnea tocata din ei.Se ia o cantitate din pasta de ou cu cascaval se pune in causul palmei si la mijloc se pune carne din carnati.Se modeleaza 4 astfel de mingiute care apoi se tavalesc prin tocatura de verdeata si respectiv de ardei rosu.Se fac cate 2 din fiecare.

Apoi se taie usor ceapa nu foarte adanc in 4 parti si se scoate cu grija fiecare ''polonic'' cu codita cu tot.In polonice punem migiutele de ou umplute cu carne de carnati.

Se orneaza cu picaturi de ketchup si o frunza de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Polonice oltenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv felii de bagheta cu ciuperci sote picante

Postat de Oana

Aperitiv felii de bagheta cu ciuperci sote picante

Se spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli...

Citeste continuarea

Clatite cu branza telemea si malai

Postat de merisor67

Clatite cu branza telemea si malai

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 14:58
Super!
la 12.04.2010, 15:39
la 12.04.2010, 15:55
ce bine arata polonicele , chiar ca nu am mai vazut asa ceva
la 12.04.2010, 16:34
multumesc fetelor de apreciere si de furculite!
la 12.04.2010, 16:39
bine arata,trag si eu o fuga pana in oltenia sa mananc,si asa nu am mai fost acolo de ani de zile ca nu mai am multe neamuri ramase in zona ta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking