Porc chinezesc si salata cu susan

Postat de laylalala in Porc
8 Mai 2010 | 3804 vizualizari
Porc chinezesc si salata cu susan

Ingrediente

4 catei de usturoi, zdrobiti

  • 3 cm radacina de ghimbir, ras
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sherry
  • 1 anason stelat
  • 1 lingurita praf de Chinese five-spice
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • 300 ml apa
  • 500 gr muschiulet de porc, taiat cubuletePentru salata si sos
  • 150 gr mix de salate
  • 1 legatura de ceapa verde, tocata 
  • ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece
  • 40 gr seminte de susan, usor prajite

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita.Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste-o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan.
Serveste carnea de porc cu sos si salata cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc chinezesc si salata cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Postat de simona72

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii...

Citeste continuarea

Carne de porc gatita la tuci

Postat de Constelatialeu

Carne de porc gatita la tuci

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2010, 22:31
cred ca-i bestial...

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking