Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Postat de laylalala in Porc
29 Mar 2010 | 4565 vizualizari
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 2 lingurite praf Chinese five-spice
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi
  • 4 mere rosii, taiat in cate 8 felii
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 1 lingura otet de vin sau de mere
  • 200 ml zeama de supa de pui  
  • Pentru piure cu ceapa verde
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 gr ceapa verde, tocata
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt  

Mod de preparare

 

Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.

Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.

Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si   caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.

Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu fructe si piure cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale fierte in vin

Postat de MotanLaOale

Sarmale fierte in vin

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de Patricia_Iordache_79

Tocanita de legume cu carne de porc

Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.  Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 21:57
piureul, chiar interesant!
la 29.03.2010, 22:02
la 30.03.2010, 02:28
la 30.03.2010, 08:52
vin cu 5 furculite la masa

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking