Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Postat de laylalala in Porc
29 Mar 2010 | 4589 vizualizari
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 2 lingurite praf Chinese five-spice
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi
  • 4 mere rosii, taiat in cate 8 felii
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 1 lingura otet de vin sau de mere
  • 200 ml zeama de supa de pui  
  • Pentru piure cu ceapa verde
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 gr ceapa verde, tocata
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt  

Mod de preparare

 

Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.

Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.

Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si   caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.

Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu fructe si piure cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de oanapl

Mancare de porc cu bere si legume

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 21:57
piureul, chiar interesant!
la 29.03.2010, 22:02
la 30.03.2010, 02:28
la 30.03.2010, 08:52
vin cu 5 furculite la masa

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking