Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Postat de laylalala in Porc
29 Mar 2010 | 4577 vizualizari
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 2 lingurite praf Chinese five-spice
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi
  • 4 mere rosii, taiat in cate 8 felii
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 1 lingura otet de vin sau de mere
  • 200 ml zeama de supa de pui  
  • Pentru piure cu ceapa verde
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 gr ceapa verde, tocata
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt  

Mod de preparare

 

Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.

Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.

Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si   caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.

Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu fructe si piure cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de eumimi

Ardei umpluti

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 21:57
piureul, chiar interesant!
la 29.03.2010, 22:02
la 30.03.2010, 02:28
la 30.03.2010, 08:52
vin cu 5 furculite la masa

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking