Ingrediente
Am folosit pentru carne:
- Felii de pulpa de porc
- sare roz de Hymalaia
- turmenic,harissa,ienibahar,boia,piper sichuan
- 2 linguri faina alba
- 100 gr unt
Pentru legume:
- 1 l apa sare,
- lemongrass uscat
- 2 stelute anason,
- 6 cuisoare
- 1 buc zucchini
- 2 morcovi
- 1 catel de usturoi
- 2 tije apio (telina verde)
- 50 grunt
Pentru orez:
- o masura orez
- 2 masuri apa sare,
- 6 cuisoare
Mod de preparare
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.
Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos,le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.
Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason,cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot,apoi am adaugat morcovii,pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba,apoi am adaugat si zucchini si am mai lasat 1 minut.Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei,am adaugat apoi telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde,apoi am adaugat si celelete legume si le-am sotat usor.
Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa,sare,cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.
Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|