Porc cu orez si legume

Postat de papabundetot in Porc
23 Feb 2014 | 2627 vizualizari
Porc cu orez si legume

Cererea lui iubi al meu pentru masa de astazi a fost…carnita cu ceva crusta :) asa ca…m-am mobilizat si am executat cu mare drag comanda primita pentru masa de pranz.Ceea ce am facut aici este un pranz usor,care are si ceva culoare dar si gust si pe care va recomand sa il incercati :)

Ingrediente

Am folosit pentru carne:

  • Felii de pulpa de porc
  • sare roz de Hymalaia
  • turmenic,harissa,ienibahar,boia,piper sichuan
  • 2 linguri faina alba
  • 100 gr unt

Pentru legume:

  • 1 l apa sare,
  • lemongrass uscat
  • 2 stelute anason,
  • 6 cuisoare
  • 1 buc zucchini
  • 2 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 tije apio (telina verde)
  • 50 grunt

Pentru orez:

  • o masura orez
  • 2 masuri apa sare,
  • 6 cuisoare

Mod de preparare

Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina  amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.

Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos,le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.

Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason,cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot,apoi am adaugat morcovii,pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba,apoi am adaugat si zucchini si am mai lasat 1 minut.Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei,am adaugat apoi telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde,apoi am adaugat si celelete legume si le-am sotat usor.

Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa,sare,cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.

Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sticky Chinese pork

Postat de Bucataras

Sticky Chinese pork

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la...

Citeste continuarea

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2014, 17:31
la 23.02.2014, 17:35
la 23.02.2014, 17:38
super
la 23.02.2014, 17:44
la 23.02.2014, 17:45
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking