Porcusori

Postat de laylalala in Mancare copii
24 Noi 2010 | 6529 vizualizari
Porcusori

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 300 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de soudiu
  • ¼ lingurita colorant alimentar roz
  • un varf de cutit de colorant alimentar negru
  • bilute roz

Mod de preparare

Se incginge cuptorul la 190˚C. se tapeteaza o tava cu foaie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Se incorporeaza oul urmat de smantana si coaja de lamaie. Se inglobeaza ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare.Se ia o bucatica din aluat si se coloreaza cu negru iar aluatul ramas se coloreaza cu roz.

Se ia din aluat cate 1 lingurita plina de aluat si se formeaza o bila care se aplatizeaza usor apoi se aseza pe tava. Se fac 2 urechi usor triunghiulare si botul (un bila mica usor aplatizata) din aluatul roz.Se lipesc ochii din aluatul negru. Se pun cate 2 bilute roz la nas si 2 la ochi. Porcusorii se dau la copt 9-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porcusori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu...

Citeste continuarea

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 14:54
ce simpatici Laura!
la 24.11.2010, 15:22
vai da ce draguti sunt!
la 24.11.2010, 15:22
Super tari
la 24.11.2010, 15:27
ce frumosi sunt,direct la favorite si 5 furculite
la 24.11.2010, 15:41
foarte draguti

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking